Pages

Subscribe:

CEVŞEN DUASI

B

29 Ekim 2013 Salı

Aşk ♥

 

"Aşkı yine en iyi aşkın kendisi anlatacaktır: “Aşkı kimseye sorma, aşkın kendisine sor!”

"Aşk aman vermez, bir kere aşka yakalanan bir daha onun pençesinden kurtulamaz: “Ey aman bilmez aşk; senin elinden el-aman, el-aman!”

"Aşk söze sığmaz, istemekle anlaşılamaz, aşk bir denizdir ki dibi görünmez. Denizin katreleri, damlaları sayılamaz. Yedi deniz de, aşk denizinin önünde küçücük bir göl gibi kalır."

"Aşk, nurlanmak, nur kesilmektir: “Âşık olmak demek, nûr gelen tarafa pencere açmaktır. Çünkü gönül, gerçek dostun yüzü ile nûrlanır.”

"Gerçek aşk öyle bir ‘dert’tir ki, ona yakalanan bir daha asla derman bulmak istemez: “Bütün hastalar iyileşmeyi ümit eder, o ümitle yaşarlar. Aşk hastası ise: ‘Benim hastalığımı artırın!’ diye feryad eder. Aşk hastası ise: ‘Benim hastalığımı artırın!’ diye feryad eder. Aşk, anlatmakla tükenir şey değildir: “Eğer aşkın şerhini yapmaya kalksam, yüz kıyamet kopar da yine de söz tamamlanmaz.”

Maşuk olursa sana karşı lal.
Sende nefsini suskunluğa sal.
Fazla sürdürme
Uzat ona bir gül dikensiz olsun ama dal.
Dilin söylesin kelimelerin olsun şeker ile bal.
“Aşk” dargınlığı sevmez.
Hemen git onun gönlünü al..


Aşk söze sığmaz, istemekle anlaşılamaz, aşk bir denizdir ki dibi görünmez. Denizin katreleri, damlaları sayılamaz. Yedi deniz de, aşk denizinin önünde küçücük bir göl gibi kalır.


Sözde alim bir adam çölde namaz kılarken önünden Leyla'nın aşkıyla Mecnun olmuş Kays geçer. Alim sinirlenerek namazı bozar ve Kays'a çıkışır.
-Görmez misin namaz kılıyorum, namazımı bozdurdun.
Kasy cevaben der ki;
-Ben Leyla'nın aşkıyla seni görmezken, sen Mevlâ'nın aşkıyla beni nasıl gördün.