Pages

Subscribe:

CEVŞEN DUASI

B

17 Şubat 2017 Cuma

Her sabah seher yelini kaçırmayıp onunla Dost'a gidin, sararmış yüzünüzden akan yaşlarınızdan, yanan ciğerlerinizden bahsederek selâm verin. Bel.li.ki mukabil selâm alırsınız

Otomatik alternatif metin yok.

Salât, namaz demektir bunu hep biliriz amma asıl murad hararetle anış, iştiyakla Hakkın hususî huzuruna girmeğe muvaffak olmak ricâsı imiş. Salâvat ise Peygamberimizi iştiyakla anışımız demekmiş. Bütün selâmetler onun huzurunda olduğu için O'ndan mukabil selâm istemiş oluyoruz.

Birisini görünce selâm veririz, o da bizim selâmımızı iade eder, yani biz ona Selâmün aleyküm deriz. O da bize Aleykümselâm der. Biz ona ALLAH’ın selâmeti üzerine olsun. ALLAH seni bütün felâketlerden muhafaza buyursun, ruh ve beden yönünden esenlik versin, deriz. O da ALLAH’ın selâmeti senin de üzerine olsun, der. 

Peygamber Efendimize salâvat getirirsek, o da ya dışımızda ise karşımızdan veya içimizde ise gönlümüzün derinliklerinden yani bizim erişebileceğimiz en son kemâlât ve idrak noktasından bize mukabele eder ve selâmet diler. Öyle olunca her müminin her an fahri âlem efendimizle mükâlemesi var demektir. Biz O'nu yine kendi nuruyla göremiyorsak, kabahat bizimdir, O'nu görmek Hakkı görmek demektir. Baht işidir, çünkü O'nu kendinde bulan, hakikatini gören mesut kişidir. Şefaat bu buluştadır.

O'nun nuru cümle yaratılmışların muradıdır mâdem aşk ile bir daha tecrübe edelim: Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve eshâbihî ve evlâdihî ve ezvâcihî ve zürriyyetihî ve ehli beytihî ve ashârihi ve eşyâihî ve muhibbîhi ve ümmetihî ve aleynâ meahüm ecmaîn.

Her sabah seher yelini kaçırmayıp onunla Dost'a gidin, sararmış yüzünüzden akan yaşlarınızdan, yanan ciğerlerinizden bahsederek selâm verin. Bel.li.ki mukabil selâm alırsınız



0 yorum: