Pages

Subscribe:

CEVŞEN DUASI

B

29 Mayıs 2012 Salı

BAHAR ♥


Bahar, insanın Rabbi tarafından ne kadar sevildiğini anlama mevsimidir... ♥

Eski yıllanmış bir çınarın, kupkuru bir çınarın, kalın kabuklarla örtülü yaşlı mı yaşlı bir dalında bir gün bir yaprak filiz verir. Ya da kuru bir sarmaşık dalında, yıllanmış ve kuru, kahverengiye çalan rengiyle kabuk bağlamış bir sarmaşık dalına,bir gün yeşil mi yeşil, taze mi taze, narin mi narin yapraklar tutunur. Sarmaşık neşeye gark olur. Kuruluğu, cansızlığı gider, yeşilliğe canlılığa bürünür. Ölümle hayat yer değiştirir. Cansızlık yerini hayata bırakır.

Bahar bir diriliştir. Haşrin müjdecisidir. Bir çiçek bir bahar kadar kolay icat edildiği gibi, bir bahar bir çiçek kadar kolay icat edilir. Bahar bir diriliştir. Her şeyin yeniden dirilmesi yokluktan varlık âlemine taşınmasıdır. Bahar insanın şu dünya hayatından sonra yeniden dirilişinin en güzel delilidir.

Kuru, kemik gibi bir dalın ucuna hayatı takan, rahatlıkla takan, hiç zorlanmadan takan, hem de milyonlar ağaçların dallarına takan Zât, çürümüş kemiklere de aynı kolaylıkla hayatı geri veremez mi?

Bahar sevme zamanıdır derler. Gerçekte sevilme zamanıdır. En sevgili Zât tarafından , bizleri sonsuz seven Zât tarafından ,bir baharı bir çiçek gibi elinde tutan ve bizlere uzatan Zât tarafından ne kadar sevildiğimizi anlama zamanıdır.

Bahar bir çiçektir. Rabbimizin bize sevgisini anlattığı Rahmetini, hem de sonsuz rahmetini ifade ettiği; şefkatini, hem de sonsuz şefkatini ifade ettiği bir çiçek.


‘Sevecek kimsem yok’ diyenler.. 
‘Yalnızım’ diyenler.. 
‘Bir anlayanım yok’ diyenler.. 
‘Bir düşünenim yok’ diyenler! 
Bir çiçek uzatılmış sizi bekliyor. 
Bir çiçek uzatılmış , ‘Sizi Seviyorum’ diyor. 
Baharın ellerinden tutun ve O’nu hatırlayın.
Bahar...İnsanın Rabbi tarafından ne kadar sevildiğini anlama mevsimidir... ♥

Mustafa Ulusoy



0 yorum: