Pages

Subscribe:

CEVŞEN DUASI

B

25 Eylül 2014 Perşembe

Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. ALLAH bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216)

butterflies  

AZRAİLİN EN ÇOK SEVİNDİĞİ VE ÜZÜLDÜĞÜ AN..
ALLAH'u Teala ruhları bedenden almakla vazifelendirdiği ölüm meleği Hz. Azraile sormuş:
-Ey Azrail! Bunca zamandır kullarımın, canlarını alıyorsun. Ruhları bedenden alma zamanında en çok kime merhamet duydun? En fazla kime öfkelendin?
-Ya Rabbi! Herşeyi sen bilirsin. Bir defasında deniz üzerinde fırtınaya tutulan bir geminin suya dökülen bireylerinin ruhunu almıştım. Fakat bu sırada kucağında küçük yavrusuyla bir tahta parcasına tutunmuş, suya bir dalıp bir çıkan anneninde ruhunu kabzedip, kücük yavrusunu sağ salim bıraktığım zaman, su yüzünde annesiz kalan bu yavrucuğa çok acımıştım. Onun acıklı hali, beni uzun zaman üzmüştü.
Allahu Teala tekrar sormuş:
-Ey Azrail! Bu en çok acı duyduğun bir olaydır. Birde en çok sevinç duyduğun bir olayı anlatırmısın? Kimin ruhunu sevinerek aldın?
Azrail bu soruya da şöyle cevap vermiş:
-Filan yerde zalim bir hükümdar vardı; etrafını kasıp kavuruyor, halkı inim inim inletiyordu. İşte bu zalimin ruhunu almam için emir geldiğinde ona doğru giderken derinden bir neşe duydum. O zalimin canını alırken duyduğum sevinç kadar, hiçbir vakit sevinç duymadım.
Nice sırlar ve hikmetler sahibi Allahu Teala bu defa, Azraile şöyle bi soru sormuş:
-Ya Azrail! O canını alırken sevinç duyduğun zalim kimdi biliyormusun?
-Sen bilirsin Ya Rabbi!
-işte ruhunu alırken büyük sevinç duyduğun o zalim, vaktiyle bir tahta üzerine bıraktığında büyük üzüntü duyduğun o çocuktu...
...........
İnsana dış görünüşü üzücü gelen bazı olaylar vardır ki, içinde nice hayırlar gizlidir. Bazen de dıştan iyi gibi görünen hadiselerde de umulmadık şeyler saklıdır...
Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. ALLAH bilir de siz bilmezsiniz.”
(Bakara Suresi, 216)

0 yorum: