Pages

Subscribe:

CEVŞEN DUASI

B

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Esselamu aleykum dostlar. Manisa Soma’da yaşanan elîm kaza hepimizi çok üzdü. 200 den fazla işçi hayatını kaybetti..:( Rabbim vefat eden ve mahsur kalan Mümin kardeşlerimize Merhametiyle muamele etsin. Bekleyiş içinde olan ailelerine de sabır ihsan eylesin. (Amin)

 
 
 
Hayy Kayyum Allah’ın Adıyla,
De ki: “Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, muhakkak sizi bulacaktır. Sonra görünmeyeni ve görüneni bilene döndürüleceksiniz. O size (bütün) yaptıklarınızı haber verecektir. (CUM’A/8)
 
 
 
“Bir kimse kardeşine gıyabında dua ettiği zaman,
başında görevli bir melek: ‘ALLAH o kardeşin için 

istediğin şeyin aynısını sana da versin,’ diye dua eder.” [ Ebu Davud, Vitr, 29. (No: 1534).]  
 
Hani bir gün sahabeden biri Hz. Ebu-Bekir’in (R.A.) yanına gelerek “Ya Ebu-Bekir benim için dua et” der. Hz. Ebu-Bekir (R.A.) ise ellerini açarak “Ya Rabbi bir günahkar kulun, diğer bir günahkar kulundan dua istiyor, ikisinin duasını da kabul eyle” der.
SubhanAllah! Hz. Ebubekir Radyallah-u anhüma cennetlik olduğunu bildiği halde günahkar olduğunu söyleyecek kadar tevazu sahibi bir insanken, biz kimiz ki, duası makbul olanlardan olduğumuzu söyleyelim? Ben böyle bir algıdan veya iddiadan Allah’a sığınırım.
 
“Müminler ancak, Allah anıldığı zaman yürekleri titreyen, kendilerine Allah’ın âyetleri okunduğunda imanlarını artıran ve yalnız Rablerine dayanıp güvenen kimselerdir.” (Enfal suresi:2. Ayet)